In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Ünnepi alkalomra gyűltünk össze 2014, október 14-én, 18.30 órai kezdettel, a Kávási Könyvtári Információs és Közösségi Helyen, mely szellemi hajléka az itt élő közösségnek, ahol nyitva az ajtó gyerekek és felnőttek előtt.

Eloadas Az I Vh-ban elesett hosok emlekere 4Eloadas Az I Vh-ban elesett hosok emlekere 2

Az Országos Könyvtári Napok keretében, Pál Éva a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer munkatársa koordinálásával, Kiss Gábor úr, a Zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatójának előadását hallgathattuk meg - Zalaiak az I. világháborúban - A Nagy Háború Zalában - címmelhogy ezen este Élő emlékezet legyen, múltunk értékeiért!

 Eloadas Az I Vh-ban elesett hosok emlekere 11

Az idén 100 éve tört ki az I. világháború, mely alapjaiban változtatta meg Európa és Hazánk népeinek helyzetét.

100 évvel ezelőtt községünkből fiatal férfiak, ajkukon nótával, csillogó szemmel vonultak be és indultak a különböző frontokra. A bevonulók közül a háború végén 18 fiatal férfi nem jött vissza, mert hősi halált halt.

Tartsuk meg emlékezetünkben Hőseink neveit!

A fehér harangtorony, vagy ahogy mi mondjuk a Harangláb tisztaságával világítson! A Hősök tábláján elhelyezett örökmécses mindig emlékeztessen bennünket rájuk! 

 Haranglab 2014

Legyen ezen emlékhely egy összekötő kapocs az itt élő emberek lelkében, ami a falunkhoz és egymáshoz kapcsolja őket.

A hazaszeretet minden nemzet számára egy és ugyanazt jelentse, a szülőföldhöz való ragaszkodást. Ez főleg igaz a magyarságra, mert hazánk fennmaradását a történelem folyamán sokszor fiai áldozatkészségének köszönhette.

„Nem ereszthet gyökeret az, aki nem tudja, hogy hol él”   

Most, hogy a kulturális élet megszervezése fontossá vált a községben, sokat változhat a helyzet Káváson, a kulturális élet kínálatában. Rendszeresekké válhatnak az olyan előadások, az olyan alkalmak, amelyek hasznos ismereteket, művészi élményeket közvetítenek. Rendelkezésre áll a könyvtár, amely kicsiknek, nagyoknak egyaránt kínál szak- és szépirodalmat.

Igen eredményes lehet egy közösségi ház, ha vannak benne gondolatébresztő, ismereteket átadó, művészi élményeket nyújtó programok. Aktív részesei lehetünk a jelenünknek, ha meg tudjuk beszélni egymással az együtt átélt élményeket, az elolvasott könyvet, vagy szót válthatunk a régi barátokkal, ismerősökkel, esetleg egy vendég előadóval a világ dolgairól. Ennek lehet egy igen jól kihasznált színtere a könyvtárunk.

Legyünk büszkék a falunkra, a község sok száz éves múltjára!

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés